miércoles, 4 de febrero de 2009

Sobre la ràdio.

En una de les sessions de comunicació audiovisual vam preparar un conte per gravar-lo com si fos un programa de radio.

Vam agafar el conte de les 7 cabretes i vam donar-li un toc modern introduint elements com el patrocinador el programa: QUeso García Cabrero el queso que yo más quiero, etc.... per fer-lo una mica humorístic.

Vam repartir el diàleg que havia de fer cadascú i els efefctes de so que vam introduir: la canço inicial, la final, el soroll de la porta.. etc.

Vam haver de repetir un parell de cops perquè tot i haver-ho preparat no va quedar massa bé el primer cop.

Amb aquesta experiència ens vam adonar de la dificultat que ha de comportar fer un programa en directe que surti bé.

També vam aprendre alguns efectes que podemk fer a la ràdio, coom per exemple el fet d'apropar-se o allunyar-se del micròfon fa que doni la sensació de de que el protagionista està més a prop o més lluny.

És una experiència que està molt bé per fer-la amb els nens... crec que així podrien millorar la seva competència oral... aprendre com funciona una ràdio, els efectes, etc...

Aquí deixo una link del Ministerio de Educación y Ciencia on hi ha informació sobre la història de la ràdio, com és una ràdio per dins, com podem fer una emisora a l'escola. És molt interessant per trobar informació el dia que siguem mestres sobre com fer una ràdio a l'escola.

Aquí us la deixo per si la voleu consultar:

http://recursos.cnice.mec.es/media/radio/bloque5/index.html

No hay comentarios: