martes, 3 de febrero de 2009

Mostrar parcialment la realitat

Vull parlar aquí de la sessió que vam fer en que el professor ens va mostrar una foto i vam haver de endivinar que era el que estàvem veient.

Era una foto d'aquest estil:



No sabiem que era, vam estam molta estona dient coses que podien que ser fins que al final algú va endivinar que es tractava d'un cullerot de sopa.

Vam analitzar també un quadre i un programa de televisió.

Amb tot això ens vam donar compte que hem d'aprende a mirar, hem d'aprendre a seleccionar el que veiem, a ser crítics amb el que ens entra pels ulls a través d'una pantalla i a saber analitzar si tenim davant un parany, un missatge sesgat.

En el cas del cullerot al principi a tots ens ha semblat que era una altra cosa (una bola de metall,....) però al final ens hem donat compte era un cullerot.

A l'anàlisi que hem fet del programa també han sortir coses interesant.

Primer semblava que estàven fent una mena de serie o pel·lícula quan en un moment interrompen el programa per fer unes suposades notícies que anuncien informació referent a una guerra..

Al programa hi ha detalls que ens permeten adonar-nos que tot es tracta d'una simulació, per per veure-ho hem de ser prou intel·ligents i crítics com per fixar-nos i donar-li sentit a aquests detalls que ens indiquen que tot es tracta d'una mentida.

Com ja he comentat la veritat és que penso que persolment he d'entrenar-me en aquest aspecte ja que moltes vegades "me la colen"... a vegades hem diuen que són massa crédula.... M'he d'entrenar en aquest sentit per "aprendre a mirar".

No hay comentarios: