martes, 3 de febrero de 2009

Fem una càmera a l'escola

En una de les sessions de l'assignatura vam estar parlant de com es una càmera artesanal.

Em va fascinar descobrir com només amb una caixa amb un forat i un paper fotosensible podiem nosaltres mateixos capturar una imatge, inmortalitzar un moment del temps amb només una caixa i un paper.

No sabia com funciova el mecanisme d'una càmera i m'agradat molt descobrir-ho..

A vegades hi ha coses que ens a semblem molt complicades i que quan ens les expliquen sembla que descobreixin una part elemental de la vida.. o del món... que no sabies que et far sentir la sensació de que tot es senzill...

M'ha semblat una experiència molt "xula" per fer amb els nens de primària... tot i que reflexionant sobre el tema de construir una càmera he arribat a un parell de conclusions:

Potser en la meva època (en que les càmeres que portavem eren normals... analògiques.. o com siga que es diguin....) aquesta experiència tenia moltíssim sentit...ja que es simulava a petita escala i amb materials fàcils de trobarel mecanisme d'una càmera "de veritat".

Avui en dia tot funciona a base de "tecnologia digital"... (ben bé no sé com funciona una càmera digital...) però el fet és que realitzant aquesta experiència amb la caixa ja no estem simulant el mecanisme d'una càmera normal... en aquest aspecte potser podriem considerar que és una cosa una mica desfasada (a vegades hem fa vertígen pensar com avança de ràpid tot i com a mesura que passa el temps cada vegada hem costa més seguir el pas..).

Per una altra banda tot i que inicialment puc pensar que és una cosa que potser als nens ja els hi queda una mica "antiquat" és una manera de que ells se separin una mica de tot el seu món tant digital i tant tecnològic i s'apropin a una realitat no massa llunyana contruint amb només una caixa i un paper fotosensible una màquina per captutar moments...









Crec que estaria molt bé i als nens els hi agradaria molt (això ho penso, però no ho puc assegurar perqué he quedat parada amb els nens fent pràctiques aquests dies..)

Aquí deixo uns links on s'explica com contruir una càmera de fotos que anomenen estenopeica de manera senzila...

Surt explicat el funcionament i crec que està molt bé.

http://www.fotopunto.com/articulo-fotografia-estenopeica_17

No hay comentarios: